Ce inseamna responsive design si cu ce te ajuta acesta

Daca va doriti un site bun, cu o interfata prietenoasa indiferent de dimensiunile ecranului pe care acesta va fi afisat; daca doriti sa scapati de problemele comune care apar cand site-ul este acesta de pe un telefon mobil sau o tableta cum ar fi scrisul mult prea mic sau link-urile prea apropiate, atunci aveti nevoie de un design responsive.
Designul responsive este o tehnica moderna de web design care permite site-ului sa se adapteze la dimensiunile pe care le are dispozitivul folosit, cu alte cuvinte, indiferent daca site-ul este vizualizat de pe un calculator, de pe o tableta sau un telefon mobil, acesta va arata bine si va fi usor de folosit. Acest lucru a devinit o necesitate datorita numarului tot mai mare de oameni care se conecteaza la internet folosind dispozitive mobile (tablete, telefoane mobile). Daca in anul 2011 doar 11% dintre utilizatorii de internet foloseau dispozitivele mobile, in anul 2014 numarul acestora a depasit numarul utilizatorilor de computere si este in continua crestere.
Avand in vedere diversitatea acestor dispozitive mobile, diferentele mari intre dimensiunile ecranelor si rezolutia acestora, orice proces de realizare site web trebuie sa tina cont de acest lucru si sa foloseasca un design responsive. Un alt motiv foarte important pentru a folosi designul rsponsive este acela ca din anul 2015 Google a inceput sa penalizeze siteurile care nu sunt optimizate pentru dispozitivele mobile. Ce inseamna acest lucru ? Daca site-ul dumneavoastra nu trece testul de mobile friendly, acesta nu va mai ocupa o pozitie bune pe paginile cu rezultate Google cand cautarea este facuta de pe un dispozitiv mobil, lucru care se intampla din ce in ce mai mult in zilele noastre. Site-ul dumneavoastra va pierde un numar mare de potentiali clienti daca nu este mobile friendly, pentru a remedia aceasta problema este necesar sa treceti la un design responsive.
In trecut multe site-uri aveau o versiune speciala, foarte simplificata, creata pentru telefoanele mobile dar din pacate, din aceasta versiune lipseau informatii esentiale de cele mai multe ori. Un alt minus al crearii unui site separat este influneta negativa in procesul de optimizare SEO deoarece traficul catre site-ul dumneavoastra va fi fragmentat intre doua adrese url – utilizatorii care folosesc un telefon mobil sau o tableta vor fi diresctionati catre pagia special creata pentru aceste dispozitive iar cei care folosesc un computer desktop vor fi redirectionati catre alta pagina a site-ului. Deoarece designul responsive poate fi vizualizat de pe orice tip de ecran, nu va mai fi nevoie sa faceti o versiune separata a site-ului si veti evita astfel toate problemele legate de acesta metoda.
Toate site-urile realizate de noi au un design responsive si va garanteaza o experienta placuta indiferent daca sunt acceste de pe un telefon mobil, o tableta sau un sistem desktop.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *