Optimizare SEO

Alege sa construiesti un site cu noi si beneficiezi de optimizare SEO gratuita!

Ce inzeamna termenul de optimizare SEO

Optimizarea SEO este un termen provenit din limba engleza – Search Engine Optimization (optimizare pentru motoarele de cautare) si reprezinta procesul de imbunatatire al unui site pentru ca acesta sa ocupe o pozitie mai buna in paginile cu rezultate ale motoarelor de cautare. Cu alte cuvinte, daca doriti ca site-ul dumneavoastra sa apara pe primele pagini la o cautare pe google, atunci site-ul trebuie sa fie bine optimizat.
In prezent exista peste un miliard de site-uri iar pentru a gasi informatiile necesare in majoritatea cazurilor ne bazam pe motoarele de cautare. Exista multe motoare de cautare bune, spre exemplu: Google, Bing, Yahoo, Ask etc. dar peste 80% dintre utilizatorii de internet folosesc Google, de aceea este foarte importanta ca un site sa fie bine pozitionat pe paginile Google; si oricum, prin modificarile aduse site-ului pentru a ocupa o pozitie mai buna pe Google, acesta va creste si pe restul motoarelor de cautare.

De ce aveti nevoie de optimizare SEO

In prezent peste 90% dintre potentialii clienti cauta informatii pe internet inainte de a cupara un produs sau un serviciu, de aceea este foarte important sa stiti care sunt termenii cei mai cautati pentru un anumit domeniu si la care din acesti termeni site-ul dumneavoastra are o sansa mai mare sa ocupe o pozitie buna. Nu este usor ca un site sa apara pe primele pagini de la Google, mai ales daca este vorba de un site nou sau de un domeniu foarte competitiv, dar cu o buna optimizare SEO, site-ul dumneavoasra va creste putin cate putin si in timp va ocupa o pozitie foarte buna.

Optimizare SEO

Cum se rezlizeaza optimizarea SEO

Cel mai important lucru la procesul de optimizare SEO a site-ului este alegerea unor cuvinte cheie potrivite, iar aici se tine cont de relevanta cuvintelor pentru site-ul respectiv, de volumul de cautari si de concurenta. In baza cuvintelor cheie alese se va realiza optimizarea site-ului prin metodele descrise mai jos:

Optimizare SEO interna :

 • “SEO friendly permalinks” – adresa paginii trebuie sa fie scurta si sa cuprinda cuvinte cheie
 • titlurile paginilor (H1, H2) trebuie sa cuprinda cuvinte cheie
 • in textul paginilor trebuie incluse cuvintele cheie iar densitatea acestora trebuie sa fie de 2-5%
 • site-ul trebuie sa contina butoane Social Media (Youtube, Facebook, Twitter etc.)
 • viteza de incarcare a unui site este foarte importanta, astfel trebuie eliminate elementele care ingruneaza siteul
 • tag-ul meta description trebuie sa fie unic si sa cuprinda cuvintele cheie
 • imaginile din constinutul site-ului trebuie optimizate prin introducerea cuvintelor cheie in descriere si in “alt text”
 • realizarea unui site-map si trimiterea acestuia catre Google
 • site-ul trebuie sa aiba un design “responsive” – sa arate si sa functioneze bine pe orice dispozitiv, fie ca este vorba de calculator, tableta sau telefon mobil

Optimizare SEO externa :

 • Social Media Network: incercati sa va inscrieti pe siteurile de socializare (Facebook, Myspace, Linked In, Twitter etc.) si sa va promovati site-ul pe aceste retele de socializare
 • link-uri externe de calitate catre site-ul dumneavoastra. Obtinerea unor link-uri catre site-ul dumneavoastra de pe siteurile cu un subiect similar este foarte importanta
 • promovare video: realizare unor filme scurte despre domeniul dumneavoastra de activitate si postarea lor pe site-uri ca Youtube va va ajuta foarte mult

Oferta noastra de optimizare SEO

Alege-ne pe noi pentru realizarea site-ului tau si beneficiezi de optimizare SEO gratiuita. Ce cuprinde oferta noastra ? In primul rand vom face o analiza completa a cuvintelor cheie si le vom gasi pe cel mai potrivite pentru site-ul tau. Vom introduce cuvintele cheie in adresele paginilor tale, vom optimiza toate imaginile prin introducerea descrierii si a tag-ului alt si vom alege un design responsive pentru site-ul tau. Vom face tag-urile meta description si title pentru paginile site-ului tau, vom face un site-map si il vom trimite catre Google.